AnasayfaGenelÇocuk

İstanbul Meydanlarını Çocuklar ve Gençler Tasarlıyor!

İstanbul Meydanlarını Çocuklar ve Gençler Tasarlıyor!

İstanbul Meydanları, geleceğin yıldızları olan çocuklar ve gençler ile birlikte tekrar planlanıyor. İBB ve Hayal Gücü Merkezi’nin iş birliği ile gerçekleşen İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor Projesi kapsamında çocuklar, Salacak Sahili’ni ve Kadıköy Meydanı’nı kendi fikirleri ile planlanma şansı buldukları çevrim içi atölyelerde bir araya geliyor.

İhtiyaçlarını ifade etmelerini ve sorun olarak gördükleri durumların çözümlerini barındıran tasarımlar yapmalarını sağlayan çevrim içi atölyeler, pedagojik formasyon sahibi eğitmenler aracılığıyla gerçekleşiyor.

4-5-6 Ağustos 2020’de Salacak Sahili için 7-8-9 Ağustos 2020’de ise Kadıköy Meydanı için düzenlenecek atölyelere 30 çocuk katılımcı sınırı bulunuyor. Her çocuğun seçmiş olduğu bir meydanla ilgili katılım göstereceği atölyeler, üç gün üst üstte saat 14.00-17.00 arasında gerçekleşecek.

Geçtiğimiz aylarda fikir ve önerilerini yaşıtları ile ifade etme ve Taksim Meydanı’nı yeniden tasarlama şansına sahip olan geleceğin yıldızlarının videosuna buradan ulaşabilirsiniz. 

Başvuru formunu hemen doldurarak siz de İstanbul Meydanlarını çocukların ışıkları ile aydınlatabilirsiniz!

Son başvuru: 30 Temmuz 2020