AnasayfaGençKültürel Kalkınma

İtalya’dan 18 Yaşına Giren Gençlere 500 Euro

İtalya’dan 18 Yaşına Giren Gençlere 500 Euro

İtalyan Hükümeti, 18 yaşına giren gençlere doğum günü hediyesi olarak kültür aktivitelerinde kullanabilecekleri 500 euro değerinde bir kültür kart verecek.

Toplumsal aidiyet ve kültürel farkındalık kazanımının sağlanması ve kültürel tüketimin arttırılması amacıyla İtalya gençlere, gençlerin kendi tercihlerine göre seçebilecekleri, bireyi kültürel olarak zenginleştirecek aktivitelerde kullanılabilecek 500 euro değerinde bir kültür kart verecek. Kültür İkramiyesi olarak adlandırılan bu kartla 18 yaşına giren gençler kitap, sinema ve tiyatro bileti satın alıp, müze ve doğal parkları ziyaret edebilecek.

500 euro değerindeki fonun aktivasyonu ise bir uygulamayla gerçekleşecek. Gençler, telefonlarına indirdikleri 18yaş uygulamasıyla kültür fonlarını kullabilecekler. Uygulama interetten satın alımlarda da geçerli.

İtalya genelinde 575 bin gencin faydalanması beklenen bu girişim İtalyan Hükümeti’ne 290 milyon euroya mal olacak. İtalya benzer bir girişimi 2017 yılında mesleki gelişimlerine katkı sağlayabilmesi adına öğretmenler için de uygulamayı düşünüyor.

Görsel: Hazir Reka – Reuters