AnasayfaOrtak Çalışma (Coworking)

Kadıköy Belediyesi’nden halka açık ortak çalışma alanı “IDEA Kadıköy”

Kadıköy Belediyesi’nden halka açık ortak çalışma alanı “IDEA Kadıköy”

Kadıköy Belediyesi, her meslekten kişilerin rahatça çalışabileceği yenilikçi ve sosyal fayda odaklı ortak çalışma alanı olan IDEA Kadıköy’ü hizmete açıyor.

Kadıköy’ün ihtiyaçlarını göz önüne alan belediye bu ortak çalışma ortamıyla Kadıköy’de düzenlenen etkinlikler ve toplantılar için katılımcılara buluşma noktası sağlamayı amaçlıyor.

8-moda_idea_4

İki kattan oluşan mekanın 58 kişilik kapasiteden oluşan üst katında çalışmak isteyenler aylık üyelik sistemiyle kendilerine özel çalışma masalarını ve üyeler özel eşya dolaplarını kullanabilecek.

Diğer yandan ortak çalışma alanının ilk katı genel kullanıcılara ayrıldı. Bu kat ise farklı meslek gruplarından kişilere ve öğrencilere üyelik gerektirmeksizin kullanımına açık olacak. Sınırsız internet sağlanan mekanda farklı yaş gruplarından ve meslek sahiplerinden herkesin bir arada çalışmasına olanak sunularak yeni bir sosyalleşme ortamı yaratılması hedefleniyor.

8-moda_idea_8

Üstelik mekanda yer alan etkinlik odalarında çeşitli panel söyleşi ve toplantı gibi etkinlikler düzenlenebilecek, bu sayede sosyal fayda için çalışan STK ve derneklere ücretsiz olarak kullanım imkanı da sağlanacak.

IDEA Kadıköy’de bir adet kafe ve bir adet çocuk bakım odası da bulunuyor. Kafe, kullanıcı olmayan vatandaşlar için de açık olurken öte yandan çocuk bakım odası çocuk sahibi olan aylık üyelik sistemi ile kayıt yaptıran kullanıcıların çocuklarını bu yuvaya bırakmasına imkan sağlayacak.

8-moda_idea_24

Her yaştan ve meslekten vatandaşın kullanımına açık olan IDEA Kadıköy, haftanın 7 günü hizmet verecek. IDEA Kadıköy’de aylık üyelik sistemine kayıt olmak isteyen vatandaşlar, iletişim ve katılım taleplerini idea@kadikoy.bel.tr mail adresine gönderebilir.

Adres: Caferağa Mahallesi, Küçük Moda Sokak, No:2, Kadıköy

Kaynak