AnasayfaSosyal KalkınmaKadın

Kadın Cinayetleri Önlenebilir

Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından düzenlenen Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Konferansı, 27-28 Kasım 2015 tarihlerinde, İTÜ’de gerçekleştirilecek.

Kadınların sinema ve medya sektörlerine katılımını artırmak üzere, 2003 yılında kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi’nin düzenlediği; “Kadın Cinayetleri Önlenebilir” kampanyasının ilk adımı olarak Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Konferansı, 27-28 Kasım 2015 tarihleri arasında, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Söz konusu konferansta, 2009-2013 yılları arasında Ankara, Adana, İzmir, Trabzon, Van, Diyarbakır ve İstanbul illerinde yürütülen saha çalışmalarını kapsayan Kadın Cinayetleri Eylem Araştırması sonuçları ve kadın cinayetleriyle mücadele deneyimleri paylaşılacak. Bu kapsamda, Kadın Cinayetleri Acil Eylem Planı oluşturulacak ve derlenen Kadın Cinayetlerini Haberleştirme Kılavuzu medyaya sunulacak.

Avrupa Birliği ve Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin desteğiyle gerçekleşecek konferans herkese açık olup; merkezi ve yerel yönetimler ile medya ve kamuoyu, kadın cinayetlerinin önlenmesi için fikir paylaşımı ve çalışmalar yapmaya davet ediliyor.