AnasayfaEkonomik KalkınmaKalkınma Gündemi

Kalkınma Ajansları Kredi Vermeye Başlayacak

Kalkınma Ajansları Kredi Vermeye Başlayacak

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan kalkınma ajanslarının önümüzdeki yıllarda hibe yerine faizsiz ya da sıfır faizli kredi vermeye başlayacağını belirtti.

2017 yılında tamamlanması planlanan hibeden krediye geçiş döneminin yatırımcılara hazır bir şekilde yatırım alanı yaratacağını belirten Elvan kalkınma ajanslarının önceliğinin kadınlar ve gençler olacağını söyledi. Bu konunun önemini ise şu sözlerle vurguladı: “26 bölgede girişimci gençler için çalışacaklar. Örneğin Kayseri bölgesinde üniversiteden yeni mezun gençlere kendi işlerini kurabilmeleri için imkan tanıyacak, yer tahsis edecek, cari harcamalarını karşılayacak. Gençlerin de katma değeri yüksek ve ileri teknoloji alanlarında girişimciliğe başlaması için, ajanslar yönlendirici olacak. Yazılım mesela, öncelikli sektörlerden biri olacak. Bu programlarda kadınlara özel kotalar ayrılacak”  Verilecek kredi desteğinin her alanda olmadığını sözlerine ekleyen Elvan, örneğin Kars-Ardahan bölgesinde sadece hayvancılık üzerine yoğunlaşan bir kredi verme süreci olacağını belirtti.

Özel sektöre yatırıma hazırlanmış alanları sunmak planları olduğunu vurgulayan Elvan yatırımcıların sahaya çıkmasına gerek kalmadan hangi bölgelerde ne tür yatırım alanları olduğunu online sistem üzerinden görebileceklerini söyledi.