AnasayfaTeknoloji ve Kalkınma

Kanada’da İnternet, Temel Telekomünikasyon Hakkı İlan Edildi

Kanada’da İnternet, Temel Telekomünikasyon Hakkı İlan Edildi

Akıllı telefonların da kullanımının artmasıyla birlikte internet hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İşte bu yüzden Kanada hükümeti, herkes internete erişebilsin diye internet kullanımını temel telekomünikasyon hakkı ilan etti.

Yüksek hızlı internetin yaşam kalitesi için zaruri olduğunu açıklayan Kanada hükümeti, her vatandaşın en az 50 Mbps internet hızına erişmesini istiyor.

Kanada’nın telekomünikasyon kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamayla geniş bant internet erişimi her vatandaşın erişebileceği ‘temel telekomünikasyon hizmeti’ olarak kabul edildi. Son olarak da bu işlemi tüm ülke geneline yaymak için çalışmalara başlandı. Kırsal alanlarda da internet erişimi sağlamak için hükümet 750 milyon dolarlık bir yatırım fonu sağladı.

Toplumun refahı ve vatandaşların geleceği için bu kararı alan Kanada hükümeti, tüm Kanadalıların 50 Mbps internet hızına ulaşmasını hedefliyor. 2021 yılınına kadar tamamlanması beklenen altyapı çalışmaları bittiğinde, Kanada’nın %90’lık kısmının internete erişeceği tahmin ediliyor.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu