AnasayfaFonlar

Katip Çelebi-Newton Fonu Bilgi Toplantısı İTÜNOVA’da Düzenlenecek

Katip Çelebi-Newton Fonu Bilgi Toplantısı İTÜNOVA’da Düzenlenecek

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (İTÜNOVA)’nin düzenleyeceği Katip Çelebi-Newton Fonu Bilgi Toplantısı 20 Ocak Cuma günü İTÜ UHeM konferans salonunda gerçekleştirilecek.

735 milyon sterlinlik bütçeye sahip olan Newton Fonu, İngiltere ve gelişen ekonomik sermayenin bulunduğu ülkeler arasındaki (Türkiye, Güney Afrika, Malezya, Kenya, Mısır vb.) teknolojik ve bilimsel ilişkileri desteklemeyi amaçlamaktadır. Fon, 2021 yılına kadar devam edecektir.

Türkiye ve İngiltere hükümetinin maddi destek sağladığı Katip Çelebi-Newton Fonu, özellikle Türkiye’deki ekonomik kalkınmayı arttırmayı hedeflemektedir. Bunun yanı sıra bilimsel araştırma ve inovasyon sektörleri de fonun temel bileşenlerini oluşturmaktadır.

İTÜNOVA’da gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısında İngiltere Büyükelçiliği’nden İlter Haliloğlu (Newton Fonu Proje Yöneticisi) fonun kapsamını, fırsatları ve zaman çizelgesini dinleyicilerle paylaşacak.

İTÜ UHeM binasında düzenlenecek toplantı saat 20 Ocak Cuma günü saat 09:45’ten 11:00’a kadar devam edecek. Etkinliğe katılmak isteyenlerin buradan kayıt olmaları gerekmektedir.