AnasayfaTarım

Kent Bahçeleri 6. Yılını Kutluyor

Kent Bahçeleri 6. Yılını Kutluyor

Yeryüzü Derneği 2011’den beri Kent Bahçeleri Projesi’yle İstanbul’a yeni bahçeler kazandırıyor. Nereden başlayacağını bilmeyenlere, ilk kez bahçe kuracaklara veya bahçesini geliştirmek isteyenlere ücretsiz tohum-fide dağıtıyor, atölyeler ve email grubu aracılığıyla da bilgi desteği veriyor. Dernek, son 5 yılda İstanbul’da 1000’den bahçenin oluşmasına katkı sağladı.

Yaklaşık 50 yıldır giderek azaldıkları aşikâr olan bahçeler, Yeryüzü Derneği’nin desteğiyle artırılmaya çalışılıyor. Verilen atölye destekleri ile katılımcılar küçücük bir balkonda bile raf sistemleri oluşturarak dikey bahçeler kurabiliyor ve ekim dikim alanları geliştiriyor. Bunun yanı sıra, apartman bahçesine de yenebilir bitkiler ekilip, daha sonra tüketilebilir hale dönüştürülüyor.

kentbahce4

 

Yeryüzü Derneği’nin Kent Bahçeleri Projesine Nasıl Katılabilirsiniz?

Yeryüzü Derneği’nin Kent Bahçeleri projesine derneğe üye veya gönüllü olmadan da katılabilirsiniz. Projeye katılım başvuru, semt buluşması ve belirtilen yerden tohum-fideleri alma aşamalarından oluşmaktadır. Eğer katılımcılar bahçeciliğe yeni başlıyorsa, ilk olarak Yeryüzü Derneği’nin ekim dikim atölyelerine  katılmaları ve böylece bahçecilik ile ilgili bilgi edinebilirler. Bu kapsamda 2016 yılı içerisinde İstanbul’un hem Avrupa hem de Anadolu yakasında birer atölye gerçekleştirilecektir. Bunun yanı sıra, dileyenler 15 Mayıs günü alacakları tohum ve fidelerle bireysel olarak bahçelerine ekim-dikim yapabilecekler.

Atölyelere katılım için bağlantıdan ilgili formu doldurarak ve basvuru@yeryuzudernegi.org’a gönderebilirsiniz.

Başvuru için son tarih 8 Nisan 2016 Cuma günüdür. 9 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Semt Buluşmaları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.