AnasayfaGirişimcilikSosyal Kalkınma

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’ndan Sosyal Girişimcilere Destek

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’ndan Sosyal Girişimcilere Destek

5 Kasım 2015 tarihinde Koç Üniversite Kuluçka Merkezi’nde “Genç Sosyal Girişimciler için Sosyal Etki Ölçümleme Araçları” projesinin tanıtımı yapıldı.

Sosyal girişimciler, uzmanlar, sosyal yatırımcılar ve sosyal girişimciliği destekleyen organizasyonların bir araya geldiği projenin tanıtım toplantısına, KUSIF Yönetici Direktörü Gonca Ongan, Mikado Kurucusu Serra Titiz, SEV Başkanı Jaan Aps, SVUK CEO’su Jeremy Nicholls, Ashoka Türkiye Eğitim Programı Direktörü Nick McGirl katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan KUSIF Yönetici Direktörü Gonca Ongan; Türkiyeli gençlerin, sosyal girişimciliğin amacı olan sosyal değer ve etki yaratma noktasındaki projeleri benimsemekte olduğunu belirtti. Girişimciliğin dünya genelinde yavaş yavaş ciddi bir sektör olarak yerini aldığını belirten Ongan, “Estonya ve Türkiye gibi ülkelerde ise girişimcilik, henüz gelişme aşamasında” dedi.

Başlatılan “Genç Sosyal Girişimciler için Sosyal Etki Ölçümleme Araçları” projesi, Erasmus+ Programı, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Estonya Sosyal Girişimcilik Ağı ve Social Value  UK işbirliğiyle yürütülmektedir. Ayrıca proje, içerik ve hedefler noktasında Avrupa’da bir ilk olarak da gösterilmektedir. Projede, sosyal problemlere sosyal yaratıcılıkla çözüm bulmaya çalışan genç sosyal girişimcilerin yarattıkları etkiyi yönetebilmeleri ve bu konudaki pozitif sosyal etkilerini arttırmaları hedefleniyor.

Proje, uluslararası çapta iki yıl boyunca yürütülecektir. Bu kapsamda, “İhtiyaç Analizi Raporu, Sosyal Etki Ölçümleme Çerçevesi, Eğitim Araçları ve Programı (Sosyal Etki Ölçümleme Rehberi), Genç Sosyal Girişimciler için Koçluk, Sosyal Etki Ölçümleme Vakalarında Sosyal Girişimciler için En İyi Uygulamalar, Türkiye ve Estonya’dan 30 genç sosyal girişimciyle 11 eğitimcinin katılacağı Uluslararası Sosyal Etki Ölçümleme Kampı düzenlenecektir. Ayrıca, Türkiye ve Estonya’da Sosyal Etki Ölçümleme Çerçevesi ve Sosyal Girişimciler için En İyi Uygulama Örnekleri Konferansları önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecektir.

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu tarafından yayınlanan Basın Bülteni için tıklayınız.