AnasayfaKadınÇalışanlar

Küresel Kadın Fonu ve C&A Vakfı’ndan Tekstil Sektörü’ndeki Cinsiyet Ayrımına Karşı İş Birliği

Küresel Kadın Fonu ve C&A Vakfı’ndan Tekstil Sektörü’ndeki Cinsiyet Ayrımına Karşı İş Birliği

Küresel Kadın Fonu (Global Woman Fund)  ve C&A Vakfı, hazır giyim sektöründe cinsiyete dayalı toplumsal  şiddeti sona erdirmek için iş birliği yapacak.

Kadınlar, konfeksiyon sektöründe küresel iş gücünün yaklaşık %80’ini oluşturmaktadır. Aynı zamanda, tekstil sektörü kadınlara yönelik ayrımcılığın ve şiddetin en yoğun olduğu sektörler arasında yer almaktadır. Bu yüzden C&A Vakfı, hazır giyim sektöründe cinsiyet eşitliğini geliştirmek için kadın hakları örgütleriyle iş birliği kurarak 1.5 Milyon Avro yatırım yapacak.

Öncelikle, Bangladeş, Kamboçya, Hindistan, Myanmar ve Vietnam gibi ülkelerdeki cinsiyet ayrımcılığına odaklanacak. Vakıf, daha sonra Güney Asya’daki kadın işçilere karşı cinsiyete dayalı şiddeti sona erdirmeye dair çalışmaları fon yardımlarıyla güçlendirecek.

Vakıf, kadınların kendi hayatlarını değiştirebilme gücüne inanıyor, bu yüzden tekstil endüstrisinde sürdürülebilir bir değişim yaratmalarını umut ediyor. Eğer yeterli desteği görürlerse, Küresel Kadın Fonu’yla birlikte toplumsal cinsiyete dayalı şiddet uygulamalarını sona erdirebilir. 

Bu girişimle birlikte kadın işçilerinin seslerini yükseltmek ve liderlik becerilerini güçlendirmeyi amaçlayarak kadınların şiddetten sadece iş yerlerinde değil, ayrıca yaşadıkları topluluklarda da korunmaları sağlanabilir. Böylelikle kadınlar, daha  güvenli ve  daha özgür hissedebilir.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu