AnasayfaEkonomik KalkınmaGirişimcilik

Lizbon Avrupa’nın Start-Up Başkenti Olmak İçin Çalışıyor

Lizbon Avrupa’nın Start-Up Başkenti Olmak İçin Çalışıyor

Portekiz, yaşadığı ekonomik sorunları geride bırakmaya çalışırken Avrupa’nın start-up başkenti olmak için çalışıyor.

Borç krizi ve kurtarma paketiyle geçirdiği yılları geride bırakmaya çalışan Portekiz, başkenti Lizbon’u Avrupa’nın start-up başkenti yapmak için harekete geçti.

Bu kapsamda, bu ay Lizbon Avrupa’nın en büyük teknoloji konferansı olan Web Summit’e ev sahipliği yaptı. Bunun, yeni girişim yatırımlarını ve yeni genç girişimcileri gelecek yıllarda artıracağı ümit ediliyor. Lizbon, Londra ve Berlin ile kıyaslandığında daha yolun başında olsa da start-up başkenti Almanya’nın yolunda hırsla ilerliyor.

Alman yatırımcı Simon Schaefer, Lizbon’un oldukça heyecanlı olduğunu ve kendisinin, 2012 yılında Berlin’de gerçekleştirdiği gibi, bu şehirde de 400 teknoloji çalışanını barındırabilecek ofis alanı yaratmaya karar verdiğini açıkladı. Lizbon’un start-up sektörünün yeni ve çoğu şirketin hala küçük olmasına rağmen Lizbon’un hızlı bir büyüme sergilediğini ifade etti.

Start-up şehirler listesinde ise üçüncü sırada olması beklenen Berlin 2016 yılında birinci, birinci olması beklenen Londra ikinci sırada, dördüncü sırada olması beklenen Amsterdam üçüncü sırada, beşinci sırada olması beklenen Barselona dördüncü ve 25. sırada olması beklenen Lizbon beşinci sırada yer alıyor. Ayrıca, 2010-2012 yıllarında 3 start-up’a sahip olan Lizbon şuanda 14 start-up’a sahip.

lizbon

Kaynak

Haber: Selin Belce