AnasayfaEkolojiİklim Değişikliği

Londra Oxford Street 2020 Yılına Kadar Trafiğe Kapanacak

Londra Oxford Street 2020 Yılına Kadar Trafiğe Kapanacak

Londra’nın en çok ziyaret edilen caddelerinden biri olan Oxford Street’in hava kirliliği nedeniyle 2020 yılına kadar kapatılacağı duyuruldu.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan Başkent Londra’nın en yoğun caddelerinden olan Oxford Street’in yoğun hava kirliliğinden dolayı araç trafiğine kapatılmasını planladıklarını duyurdu.

Şehrin en ünlü alışveriş merkezi olan Oxford Street her hafta 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret ediliyor ve  ülke genelinde hava kirliliğinin en yoğun olduğu yerlerden biri.

Ulaşım Bakanı Yardımcısı Valeria Shawcross, Londra meclisinin Tottenham Court yolundan başlayarak Selfridges’e ve Bond metro istasyonunun girişine kadar olan kısmın tamamını trafiğe kapatmayı planladıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olan bu yolun birden bire trafiğe kapatmanın çok zor olacağı bu yüzden trafiğe kapatılmasının iki aşamada gerçekleştirileceği de duyuruldu. İlk olarak batı kısımdan Oxford Meydanı’nın ilerisine kadar  uygulanacak ve sonra kalan yerlerin de 2020 yılında bitmesi planlanan doğudan batıya yeni bir tren yolu olan Crossrail’in açılışına kadar tamamlanması bekleniyor.

Times gazetesinde de duyurulan plan, Başkan Sadiq Khan tarafından hava kirliliğini önlemek için üretilen önlemler arasında yer alıyor. Başkan Sadiq Khan bu kirliliği önlemek için daha önce de aşırı hava kirliliğine neden olan araçlardan fazla ücret alınması ve her pazar sabah 7.00’den akşam 19.00’a kadar Oxford Street’e araç girişininin yasaklanması gibi önlemler almıştı.