AnasayfaGöç ve MültecilerÇatışma Bölgeleri

Lucify Avrupa’ya Olan Göçleri Görselleştirdi

Lucify Avrupa’ya Olan Göçleri Görselleştirdi

Son zamanlarda Avrupa’ya olan göç dalgası küresel çapta toplumlar açısından zorlu bir mücadele olmaya başladı.

Fin görselleştirme firması olan Lucify, Avrupa’ya göç eden mültecilerin rotalarını grafikleştirdi. Firma tarafından görselleştirilen grafikte yer alan her bir adım 25 insanı temsil ediyor. Haritada başlangıç noktasında göçlerine başlayan mülteciler 2012’den 19 Kasım 2015 tarihine kadar kat ettikleri rotayı gösteriyor.

Yapılan bu çalışma ile Avrupa’da yaşanılan krizler çerçevesinde uygulanabilecek politikalar  hakkında  iyileştirmeler yapılması planlanmaktadir. Hükümetler ve diğer uluslararası ajanslar arasındaki koordinasyon açısından bu çalışmanın bir gereklilik olduğu görülüyor.

Çalışma kapsamında oluşturulan rota görselleri sadece Avrupa’ya yapılan göçleri içeriyor. Bu bağlamda Suriye’den  göç eden 700,000 bin mülteci 2011’den bu yana Avrupa’ya sığınmak için göç ediyor. Aynı zamanda 4 milyondan fazla Suriyeli mülteci yapılan görselleştirme çalışmasında yer almasa da, Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak, Mısır ve Kuzey Afrika’da kayıtlı bulunmaktadır.

Lucify yaptığı görselleştirme çalışması için kullandığı verilerin tümünü Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği tarafından yayınlanan veriler içerisinden sağlamaktadır. Görselleştirme çalışmasının içinde yer alan rotalar ve uzunlukları tam %100 bir doğruluk taşımamaktadır.

Uygulamanın websitesine ulaşmak için buraya tıklayınız.