AnasayfaEkonomik KalkınmaYerel Yönetimler

Mağazalar, Şehirler ve Komşuluk

Mağazalar, Şehirler ve Komşuluk

ABD şehirleri, mağazalar yoğunluğuna göre haritalandırıldı. Bu sayede, şehirlerin tüketimle olan ilişkisi değerlendirildi.

ABD’de şehirler ve politikalar üzerine bilgi ve veri toplayan düşünce kuruluşu City Observatory tarafından, ABD şehirleri sahip oldukları mağazalara göre haritalandırıldı.

Harita üzerinde tüm mağazaların kırmızı noktalarla gösterildiği bu haritalardaki amaç, şehrin tüketimle ilişkisinin çözülmesi ve yerleşim şekilleri ile komşuluk ilişkilerinin anlaşılması.

San Francisco, St Louis, Detroit ve Washington gibi örneklerin de bulunduğu raporda, City Observatory’den Joe Cotright ile Dillon Mahmoudi 2014 yılı ulusal işletlerden elde ettikleri verilerini kullanarak, mağazaları 44 kategoriye ayırdı. Kategoriler arasında berber ve oyuncak dükkanları, gösteri salonları, sanat galerileri, müzik mekanları, meyve marketleri bulunuyor.

New York örneği üzerinde duran çalışmada görüldüğü üzere, basit bir anlatımla; şehirde yüzlerce mağaza bulunuyor. Bu kadar çok mağazaya sahip şehirde tüketim yaratılması gerekiyor. Bunun için ise şehirde bu amaca uygun politikalar ve düzenlemeler yapılıyor. Sonuç olarak, New York’ta olduğu gibi, bu tip şehirler insanlar için çekici görünüyor ve oraya gitmek istemelerine yol açıyor.

Rapor detaylarına buradan erişebilirsiniz.