AnasayfaEkolojiKüresel Isınma

Meksika Hava Kirliliğiyle Mücadele İçin 18 Milyon Ağaç Dikecek

Meksika Hava Kirliliğiyle Mücadele İçin 18 Milyon Ağaç Dikecek

Meksika hava kirliliğini azaltmayı amaçlayan ‘tarihsel ağaçlandırma’ projesi için 18 milyon ağaç dikmeyi hedefliyor.

İnsanoğlu yüzyıllardır sonuçlarını düşünmeden ağaçları kesiyor ve şimdi bu dikkatsiz davranışın sonuçları çok açık bir şekilde görülüyor.

Varlığımız için temel olan ağaçlar büyük miktarda karbondioksiti bünyelerinde depolayabiliyorken, aynı zamanda faydalı bir mikro klima etkisi oluşturarak toprağı erozyon ve kuraklıktan koruyup, zehirli maddeleri absorbe ediyorlar.

Dünyamızın ağaçlara ihtiyacı var! Tek çözüm yolu bu olmasa da tarih boyunca yapılan sayısız hataları gidermek için yapılacak en net çözüm gezegenin bitki örtüsünü yenilemek.

Pek çok ülke de bunu yapmaya çalışıyor. Örneğin Kenya, Kenya Dağı bölgesine 20 milyon ağaç dikmek için bir kampanya başlatırken bir taraftan Hindistan da tek bir günde 50 milyon ağaç dikerek Guinness rekorlar kitabında yeni bir rekora imza attı.

Geçtiğimiz mart ayında en yüksek hava kirlilik oranına sahip olan Meksika ise 18 milyon ağaç dikmek için ‘‘yeniden ağaçlandırma’’ kampanyası başlattı.

Meksika Çevre Bakanı Rafael Pacchiano tarafından tarihsel yeniden ağaçlandırma olarak adlandırılan proje Meksika’nın en kalabalık şehirlerinde ki hava kirliliğine savaş açmayı amaçlıyor.

Bu yeniden ağaçlandırmanın yanı sıra, Meksika özel araçların kullanımını kısıtlandırmayı ve 1000 adet taksinin elektrikle çalışan araçlarla değiştirmeyi planlıyor.