AnasayfaİnovasyonTeknoloji

Mesajlara “Google Asistan” geliyor!

Mesajlara “Google Asistan” geliyor!

Google, mesaj uygulamasına Asistan’ı ekliyor. Bu değişiklik, “Hey Google” komutu gerektirmeksizin Asistan’ın sunduğu önerileri görmeyi sağlayacak. Kısaca, herhangi bir arkadaşınızla herhangi bir film hakkında sohbet ediyorsanız, Google Asistan size film hakkında veya sinema seansları hakkında bir bilgi kartı önerecek! Bu duruma ek olarak; hava koşulları, konum bilgileri gibi daha birçok diğer ayrıntıların da bulunduğu söyleniyor.

Bu güncelleme, Google’ın ilk mesajlaşma uygulaması olan “Allo” ile benzerlik gösteriyor ancak mesajlardaki Asistan ve Allo arasında önemli bir fark bulunuyor. Allo, konuşmanın ortasında kullanıcıların kullandığı @Google sorusuna cevap verirken; Asistan, belirli bir konu hakkında daha fazla bilgi gerektiğini algıladığı anda proaktif öneriler sunuyor. Eğer bu önerileri paylaşmayı seçerseniz karşı tarafa gönderiliyor. Yani Asistan, konuşmaya üçüncü bir kişi olarak değil de bilgi içeren bir kart olarak katılıyor.

Allo uygulamasının bazı hatalar içerdiğini kabul eden Google’un Başkan Yardımcısı Scott Huffman, bu yeni deneyimin daha akıllı bir cevap olduğunu söylüyor.

Kaynak