AnasayfaDezavantajlı Gruplarİş Olanakları

Milenyum Gençlerinin Kariyer Yolu

Milenyum Gençlerinin Kariyer Yolu

Genç işsizliğinin son yıllardaki değişmeyen durumuna rağmen milenyum gençlerindeki güvenli ve istikrarlı kariyer hedefleri şaşırtıcı gözüküyor.

Milenyum Kariyeri: 2020 İşgücü Vizyon Raporu 19,000’den fazla y kuşağı üyesi üzerinde araştırma gerçekleştirdi. Sonucunda ise ağır bir çoğunlukla kariyer gelecekleri hakkında iyimser olduklarını tespit etti.

Hangi Konularda Daha İyimserler?

Y kuşağı iş dünyasına girdiği zamanlar, küresel durgunluk ile genç işsizliğinin rekor seviyelerde gezdiği zamanlara denk gelir. Bu da hızlı değişen iş modelleri ve yeni yetenekler için artan bir talebi beraberinde getirir. Bu koşullara rağmen araştırma yapılanlardan 3’te 2’si  mevcut işlerindeki başarıları hakkında iyimser düşünüyor, %62’si ise 3 ay içersinde benzer  ya da daha iyi bir iş bulabileceğini düşünüyor.

Ülke olarak baktığımızda kendine güven noktasında güçlü hisseden gençler; Çin, Meksika, İsviçre, Almanya, Hindistan ve ABD olarak belirtiliyor.

Diğer yandan Yunanistan ve İtalya işlerindeki başarı durumları hakkında kendilerinden emin  hissediyorlar. Rapor bu ülkelerde ki güven eksikliğinin, ekonomik, politik, ve kültürel faktörlere nasıl yansıdığını da gösteriyor.

Bir Ayağı Kapının Dışında

Y kuşağı gençleri kariyer gelecekleri  hakkında iyimserler fakat mevcut iş verenlerini değiştirmeyi düşünmediklerini de söylemek mümkün değil.

Deloitte Milenyum Araştırması 2016, 7.000 üzerinde y kuşağı ile yaptığı araştırmasında  %66’sının mevcut işlerini önlerindeki 5 yıl içersinde değiştirmeyi planladıkları ortaya koydu.

Bu jenerasyonda şirkete bağlılık daha az öneme sahip.milenyum gençlerinin sadece %16’sı önlerindeki 10 yıldan fazlası için aynı şirkette çalışmayı düşündüklerini belirtiyor.