AnasayfaGöç ve MültecilerKonut - Barınma

Mülteciler için IKEA Yapımı Konutlar

Mülteciler için IKEA Yapımı Konutlar

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Yüksek Komiserliği, mülteciler için 10.000 barınak yapılması  talimatı verdi. Dizaynı ve inşaası BM’nin en büyük paydaşlarından biri olan IKEA  tarafından gerçekleştirilecek bu barınaklar önümüzdeki yaz aylarında tamamlanacak.

IKEA Vakfı tarafından sosyal bir girişim olarak başlatılan “Better Shelter – Daha iyi Barınma” fonksiyonel ve sürdürülebilir bir dizayn temelinde konutlar inşasını hedeflemektedir. Proje kapsamında yapılacak konutların tahmini 3 yıllık bir dayanıklılığa sahip olacağı belirtilmektedir.

Tasarlanan konut projesinde güneş paneli, sineklikler ve aydınlatma teçhizatı bulunmakla birlikte; mülteci kamplarında sık sık görülen cinsel tacizleri ve saldırıları engelleyebilmek adına  kilitlenebilen anahtarlı kapılarda mevcuttur. Bu konutlar daha önce Irak ve Etiyopya’daki mülteci kamplarında BM tarafından kullanıldı.

IKEA’nın Stratejik Planlama ve İletişim Departmanı Müdürü Jonathan Spampinato yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mültecilerin ihtiyaçlarına baktığımızda bu projenin onların ihtiyaçlarını karşılayabilen kullanışlı bir proje olduğunu görebiliyoruz. Aynı şekilde “Better Shelter” projesiyle tüm mülteci çocuklara ve ailelere böyle bir şansı sağlayabilmekten mutluluk duyuyoruz.”