AnasayfaEğitimGöç ve Mülteciler

Öğretmen Destek Programı Başvuru Çağrısı

Öğretmen Destek Programı Başvuru Çağrısı

Eski adıyla Helsinki Yurttaşlar Derneği yeni adıyla Yurttaşlık Derneği’nin yürüttüğü “Suriyeli Mülteci Çocukların Eğitim Yoluyla Toplumsal Entegrasyonu için Öğretmen Destek Programı” başvuruları devam ediyor.

3 Aralık 2016 tarihinde başlayacak ve 3 Haziran 2017 tarihinde sona erecek olan kısa adıyla Öğretmen Destek Programı toplamda 14 seminerden oluşan bir eğitim programıdır. Program, İstanbul’da ikamet eden Suriyeli mülteci çocuklarının eğitim gördükleri okullarda görevli öğretmenlerle yapılacak olup mülteci çocukların yeni yaşamlarına entegrasyonu kolaylaştırma ve öğretmenlerin mesleki/kişisel becerilerini arttırmayı hedeflemektedir.

Program süresince gerçekleşecek atölye ve seminerler Suriyeli çocukların eğitim hakkı, sınıfta ayrımcılık ve kapsayıcı eğitim, zor koşullarda öğretmenlik, dijital çağda öğretmenlik becerileri, demokratik ve katılım sınıf yönetimi gibi konulara yoğunlaşacaktır. Daha sonra belirtilecek İstanbul’da bir mekanda yapılacak eğitim çalışmaları İstanbul’da yaşayan 20 öğretmenle gerçekleştirilecektir.

Eğitim programına katılmak isteyen öğretmenlerin giderleri proje kapsamında karşılanacaktır. Programa başvurmak isteyen adayların İstanbul’da ilk-orta-lise düzeyinde öğretmenlik yapması ve sınıflarında/okullarında Suriyeli öğrenciler bulunması gerekmektedir.

Son başvuru tarihinin 24 Kasım Perşembe olan programa başvurmak isteyen öğretmenlerin formu doldurmaları beklenmektedir.