AnasayfaGenel

Onaranlar Kulübü kente dokunuyor!

Onaranlar Kulübü kente dokunuyor!

2016 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Onaranlar Kulübü, yaratıcı, yenilikçi, üretmeye, onarmaya teşvik eden, kente, insanlara, hayvanlara kısacası çevreye uyumlu projeler üreten bir gönüllüler kulübü.

Kurucuları, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerinin ilhamını Maker Hareketi’nden almışlar ve bu sebeple rekabet yerine paylaşımın, para yerine yeteneğin, yoğun ezber bilgi yerine deneyimin önemine dikkat çeken projelere imza atıyorlar.

Onaranlar Kulübü kendisini üreterek ifade ediyor; çeşitli materyaller, teknolojiler kullanarak kentlerle, insanlarla, hayvanlarla, bitkilerle kısaca çevre ile bir bütün olarak hareket ediyor.

onaran1Kulüp projelerini 4 ana başlık altında topluyor. Bunlar; Onarma, Üretme, Urban Hacking ve Hayvan Dostlarımız. Özellikle kamusal alanlarda hayata geçirdikleri projelerle kentleri daha yaşanabilir merkezlere dönüştürmeye çabalayan Onaranlar Kulübü’nün çalışmaları sadece projelerle de sınırlı kalmıyor. 2017 Şubat’ta ilk atölyesini ücretsiz olarak gerçekleştiren Kulüp, bu atölyesiyle çocuklara sosyal sorumluluk, üretim, paylaşma ve onarma kültürünü aşılamayı hedefliyor.

Onaranlar Kulübü gönüllülük esasına dayanan projeleri için içinde yaşadığı kenti güzelleştirmek isteyen, üretici bireyleri gönüllü olmaya da davet ediyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.