AnasayfaEğitimÇocuk

Otizmli Çocuklar için Ücretsiz Tablet Uygulaması Geliştirildi

Otizmli Çocuklar için Ücretsiz Tablet Uygulaması Geliştirildi

Tohum Otizm Vakfı, otizmli ve zihinsel engelli çocukların eğitim fırsatlarını genişletmek amacıyla günlük hayatta ihtiyaç duyulan becerileri kazandıracak bir tablet uygulaması geliştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği’nin desteklediği Tablet Bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor projesi kapsamında Tohum Otizm Vakfı; otizmli, zihinsel engelli, gelişim problemleri gösteren ve dikkat bozukluğu olan çocukların günlük becerileri kazanabilecekleri bir tablet uygulaması geliştirdi. Erken yaştaki çocuk gelişimini de destekleyen Tohum 1 ve Tohum 2 uygulamalarına ücretsiz olarak Google Play Store’dan erişilebiliyor.

Tohum 1 uygulaması istek, ihtiyaç ve duyguları dile getirmeyi; çocuğun kendi bakımı ve ihtiyaçları için beceri gelişimini; çevredeki nesnelerin kategoriler altında öğrenimini kapsıyor. Tohum 1 ayrıca gün içerisinde yapılabilecek etkinliklerin anlatıldığı etkinlik çizelgesi modülünün sistem dışından görüntü ekleme özelliğiyle uygulamayı kişileştirilebilir kılıyor. Tohum 2 uygulaması ise çevredeki nesnelerin fotoğraflarıyla eşleştirilmesi ve vücudun bölümlerinin tanınmasını içeriyor. Bu uygulama da fiillerin öğretildiği bir modül de bulunuyor.

Tohum 1 uygulamasını Android tablete indirmek için bu bağlantıya, iOS tablete indirmek için bu bağlantıya bakabilirsiniz.  Tohum 2 uygulamasını Android tablete indirmek için bu bağlantıya, iOS tablete indirmek için bu bağlantıya bakabilirsiniz.

Otizm Spektrum Bozukluğu Nedir?

Otizm Spektrum Bozukluğu, nörogelişimsel bir bozukluktur. Bozukluğun karakteristik olguları arasında toplumsal iletişimde ve etkileşimde güçlükler;  sınırlı ve tekrarlı davranışlar, ilgiler; duyusal algıların çok az ya da çok fazla uyarılması yer almaktadır. Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi – CDC verileri göre dünya nüfusunun %1’inde otizm görülmektedir.

Otizm hakkında daha ayrıntılı bilgi için Tohum Otizm Vakfı’nın hazırladığı videoya bakabilirsiniz.