AnasayfaEkolojiİnovasyon

Phoenix: Çevreye Duyarlı Bambu Otomobil

Phoenix: Çevreye Duyarlı Bambu Otomobil

Ürün tasarımcıları Albrecht Birkner ve Kenneth Cobonpue olan, gövdesi ve iç döşemesi bambudan oluşan Phoenix, toprakta çözünebilen yapısı, çevreye duyarlı konseptiyle geleceğin yeşil dostu otomobilleri düşünülerek tasarlandı. Yaklaşık 4 metre uzunluğundaki tamamen el yapımı Phoenix; bambu, hint kamışı, çelik ve naylondan oluşuyor.

Eski otomobillerin meydana getirdiği çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için geleceğin yeşil dostu otomobilleri düşünülerek tasarlanan Phoenix, organik liflerlerle örülü kompozit materyallerden oluşuyor. Doğal yakıtların gelecekte bir zamanda kullanılır olabileceğinin sinyallerini veren otomobil, tasarımcılarının 2011 tarihli ortak projesi kapsamında 10 günde tamamlandı.

Sürdürülebilir bir otomobil yaratmak isteyen ikili, Phoenix’i kullanıcının şehir içinde 5 yıllık ihtiyacını karşılamak üzere tasarlarken otomobilin gövdesini oluşturan bambu kamışları, kullanıcının aracı 5 yıldan daha uzun bir süre kullanmak istemesi halinde ve aşınma durumunda yenileriyle değiştirilebiliyor. Çevre dostu araç, ihtiyaçlar doğrultusunda kişiselleştirilebiliyor. Araçta yer alan elektrik motoru, şehirde dolaşmanızı sağlayacak yeterlilikte güç üretiyor.