AnasayfaYenilenebilir EnerjiSu

Plug – In Social: Plastik Şişeler Güneş Enerjisiyle Buluştu

Plug – In Social: Plastik Şişeler Güneş Enerjisiyle Buluştu

Arjantin’de “Plug-in Social” isimli bir grup gönüllü çalışmalarda bulunarak sosyal fayda sağlamaya yönelik kampanyaları yürütüyor. Aynı zamanda kurumsal sosyal sorumluluk anlamında da farklı atölyeler düzenleyerek yardıma ihtiyacı olan bölgelerde el yapımı atölyeler ve doğal kaynakların pratik kullanımıyla ilgili çalışmalar düzenleyerek bir bireyin sosyal faydasını en etkin biçimde kullanabilmesine olanak sağlıyorlar.

Plug-In Social grubu tarafından yapılan bu çalışmaların sonuncusu; güneş enerjisinin de yardımıyla plastik şişeler ile bir duş kabini oluşturularak sıcak su bulma imkanı olmayan bölgelerde istedikleri zaman sıcak suya erişebilme imkanı sağlıyor. Duş kabininin oluşturulması aşamasında, boş plastik su şişeleri, teneke kutular ve polyester gibi geri dönüştürülebilen maddeler kullanılıyor. Bu maddeler ile çatısı yapılan bölmenin, güneş ışınları ile ısıtılması sonucunda tavanda biriken su ısınıyor ve polyester sayesinde sıcaklık korunabiliniyor.

Arjantin nüfusunun %16’sı suya erişimde ve elektrik kullanımında kısıtlı imkanlara sahip. Plug-In Social Grubu başlattığı bu çalışma kapsamında çevredeki köy ve ilçelerde de atölye çalışmaları organize ederek sıcak suya ulaşım için yerel halkın kendi başına uygulayabileceği pratik çözümler öğretilmesine katkı sağlıyor.

plug_in_social