AnasayfaUlaşım

Popüler bir ulaşım uygulaması “Citymapper”

Popüler bir ulaşım uygulaması “Citymapper”

Citymapper, bulunduğunuz veya seyahat ettiğiniz şehirde gezi rehberi olarak kullanılabilen mobil bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde otobüs, bisiklet, tren gibi ulaşım araçlarının istikametini veya geliş zamanalrını tur şeklinize göre rehberi görüntüleyebilirsiniz

Açık veri uygulaması sayesinde şehirlerdeki ulaşım hatlarını uygulama üzerinden gösteren Citymapper, şimdilerde İngiltere’nin başkenti Londra’da otobüs seferlerine başlıyor.

İstanbul’da dahil olmak üzere hemen hemen dünyanın her yerinde kullanıcılara ulaşım konusunda kolaylık sağlayan uygulama aldığı verileri ilk olarak otobüs servisine sağlıyor. Ardından Citymapper uygulaması aracılığıyla taşıtların nerede olduğu veya ne zaman geleceği gibi bilgiler kullanıcılara iletiliyor.

Şimdilerde bu uygulama Londra’da şehir merkezinde bir adet ana ofis kurulmasıyla hizmet vermeye başlayacak ve ardından şehrin diğer kısımları için uygulamaya geçilecek.

Uygulamanın amacı yoğun şehir trafiğini insanlar için az da olsa hafifletmek ve daha rahat bir ulaşım rotası sağlamak. Üstelik, Londra’da işleve koyulan otobüsler yeşil otobüs olma özelliği taşıyarak çevreye zararsız otobüslerden oluşacak.

Citymapper’in uygulamaya koyduğu yeşil otobüsler elektrikli cihazları şarj etmek için prizler ve yolculara inmeleri gereken yerleri gösteren büyük ekranlardan oluşacak, bu sayede sürücüler ve yolcular için daha rahat bir ulaşım sağlanacak.

Kaynak