AnasayfaGenel

Referandum için görme engelli seçmenlere özel oy pusulası

Referandum için görme engelli seçmenlere özel oy pusulası

Referandumda görme engelli seçmenlerin tek başına oy kullanabilmelerine olanak sağlayan özel bir şablon hazırlandı.

Engelsiz Erişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve GETEM Direktörü Engin Yılmaz tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan başvuruda 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak Anayasa Değişikliği halk oylamasına özel isteyen görme engellilerin tek başlarına oy kullanabilmeleri için halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulası ebatlarında bir şablon hazırlandığı belirtildi.

Hazırlanan şablonda oy pusulasının bu şablonun içine konulduğu zaman sol taraftaki boşluğun “Evet”, sağ taraftaki boşluğun da “Hayır” tercihinin kullanılmasına uygun olduğu belirtildi. Bu sayede Yüksek Seçim Kurulunca görme engellilerin böyle bir şablonla oy verme kabinine girmesine izin verilecek. Söz konusu şablonun dileyen görme engelliler için çoğaltılıp, ücretsiz gönderileceği belirtildi.

Başvuru, Yüksek Seçim Kurulu’nun 30 Mart 2017 tarihli toplantısında ele alındı. Yüksek Seçim Kurulu“Seçmenin kendi getirdiği oy pusulası şablonunu kullanmasında yasal sakınca yoktur” kararı verdi. Söz konusu şablonu kullanacaklara ayrıca bir izin verilmesine de gerek görmeyen YSK, bu kararı resmi internet sitesinde de duyuracak.

YSK’nın resmi duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.