AnasayfaSosyal KalkınmaKadın

Sabancı Vakfı’ndan Dünya Kadınlar Günü için anlamlı video!

Sabancı Vakfı’ndan Dünya Kadınlar Günü için anlamlı video!

Eğitim, kültür-sanat ve sosyal değişim alanlarında 1974 yılından bu yana faaliyet gösteren Sabancı Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir video yayınladı. Videoda, Vakfın Hibe Programları bünyesinde desteklediği Madenci Kadınlar Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin “Kadınlar Işığıyla Madeni Aydınlatıyor” projesi kapsamında Eskişehir’de manyezit madeninde çalışan kadınlara yer verildi.

Proje kapsamında maden gibi erkek egemen sektörlerde çalışan kadınların görünür olması, madenci kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığının artması ve hakları konusunda bilinçlenmeleri amaçlanıyor. Proje Eskişehir’de çalışan madenci kadınlara toplumsal cinsiyet eşitliği, iş sağlığı ve güvenliği, medya ve hukuk konularında eğitimleri içeriyor. 

Kadınların toplumda var olan “kadın işi”, “erkek işi” ön yargılarının aksine her işi layıkıyla yapacağını vurgulayan madenci kadınlar, videoda “Madende çalıştığımızı utanarak söylediğimiz olmuyor, gurur duyarak söylüyoruz. Burası göründüğü gibi basit bir yer değil, soğuğu var, ayazı var, tozu var. Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Biz güçlü kadınlarız, çalışan kadınlarız, ayaklarımızın üstünde duran kadınlarız. Evde de burada da her zaman güçlüyüz” diyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü | Erişilebilir Versiyon