AnasayfaEkonomik Kalkınma

Sigorta liderinden İzmir’e büyük yatırım: “Allianz Kampüs”

Sigorta liderinden İzmir’e büyük yatırım: “Allianz Kampüs”

Sektör devi Alman sigorta şirketi Allianz; yatırım duyurusunu geçtiğimiz ay  gerçekleştirdiği Allianz Kampüs ile Allianz Tower’ın ardından bölgesel büyüme kararı alarak İzmir’de operasyon merkezi kurulacağını duyurmuştu. 2018 yılının ilk yarısında inşaasının tamamlanması planlanan İzmir’in Gaziemir ilçesinde yer alacak Allianz Kampüs ile yaklaşık bir asırdır Türkiye’de hizmet veren Allianz Grubu’nun son 8 yılda yaptığı yatırım 3,5 Milyar TL’yi bulacak.

Önümüzdeki dönemde büyüme öngörüleri, iş sürekliliği ve sürdürülebilirlik yaklaşım doğrultusunda operasyon birimlerini İzmir’e taşımayı planlayan Allianz, İzmir’in Gaziemir ilçesinde yer alacak yeni Allianz Kampüs ile şirketin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgesel yatırım kararı aldığını duyurmuştu. Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan-Coqui tarafından geçtiğimiz ay,  İzmir’in kurtuluş tarihi gibi anlamlı bir günde, 9 Eylül’de gerçekleştirilen açıklamada Allianz Tower ile İzmir’e bölgesel yatırım kararını almalarının servis kalitelerini olumlu yönde etkileyeceğini vurgulayan Aylin Somersan-Coqui, sözlerine şu şekilde devam etmişti: “Sürdürülebilirlik vizyonumuz, verimli büyüme hedefimiz, iş sürekliliği politikamız çerçevesinde büyüyen şirketimizin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgesel yatırım kararı aldık. Allianz Türkiye olarak sektörümüze uzun soluklu yatırım penceresinden bakıyoruz. Müşterilerimizle yoğun çalışan operasyon takımımızın, İzmir gibi Türkiye’nin metropollerinden ve yaşaması en keyifli şehirlerinden birinde hizmet vermesinin servis kalitemize çok olumlu yansıyacağına inanıyoruz”

 

8 YILDA 3,5 MİLYAR TL YATIRIM

Allianz Grubu’nun İzmir’deki Allianz Kampüs ile birlikte son 8 yılda toplam 3,5 milyar TL yatırım yapmış olacağını belirten Aylin Somersan-Coqui, bu yatırımla bölgede ihtiyaç duyulan istihdam imkanını sağlayacaklarına dikkat çekmişti. Somersan-Coqui,  “İzmir’de kalifiye işgücü zenginliği ve İstanbul’dan gidecek çalışanlarımıza cazip gelecek yüksek yaşam standartları mevcut. Diğer yandan, Allianz gibi güçlü bir grubun yatırımı da İzmir’de önemli bir istihdam kaynağı oluşturacaktır” diye eklerek ülkenin geleceğine yapılan yatırımın öngörülen katkısını bu sözlerle ortaya koymuştu.

 SÜRDÜRÜLEBİLİR, DOĞA VE ÇALIŞAN DOSTU KAMPÜS

2018 yılının ilk yarısında inşaasının tamamlanması planlanan, İzmir’in Gaziemir ilçesindeki operasyon merkezi, sürdürülebilirlik ilkelerine uygun tasarımıyla, doğa ve çalışan dostu olarak dizayn edilecek. Allianz Kampüs, yeşil alanları, açıkhava spor sahaları, iç mekan spor salonu ile 17 dönümlük bir arsa üzerinde kurulacak.