AnasayfaYönetişim ve KentlerHabitat III

Siz De Kentsel Yönetişim Anketine Katılın

Kentleşmeye dair düşüncelerinizi belirtebileceğiniz ve çıktıları Habitat III için önem taşıyan Kentsel Yönetişim Anketi’ne katılabilirsiniz.

London School of Economics (LSE), UN-Habitat ve UCLG (Ademi Merkezileştirme ve Yerel Yönetişim Komisyonu) işbirliğinde; Kentsel Yönetişim Anketi herkesin katılımına sunuldu.

Söz konusu anketin amacı; kentleşme oranının gittikçe arttığı bu günlerde, Birleşmiş Milletler’in konut ve kentsel kalkınma konularına ev sahipliği yapan Habitat III Konferansı’na katkıda bulunmak.

İlk anket 2014 yılında, 78 ülke katılımıyla gerçekleştirildi; yargı, finansal kaynaklar, çok-seviyeli yönetişim, stratejik planlama araçları, ulaşım yönetişimi ve kentsel yönetişim sorunlarını inceledi. Sonuçları, Delhi’de Kentsel Çağ Konferansı 2014’te (Urban Age Conference) politikacı, akademisyen ve şehir uzmanları tarafından kullanıldı.

Bu anketin ulaşması beklenen amaçlar ise şunlar: 1-Dünya genelinden kapsamlı veriler elde etmek; 2-Her bir şehre özgü bir platform oluşturmak ve şehirler arası diyalog ve etkileşimi geliştirmek; 3-Nüfus dağılımı, kıyaslanabilir politika ile araştırmaların kentsel yönetişim haritalamasını yapmak ve yaymak üzere yeni ve çığır açıcı yollar keşfetmek.

Anket dili: İngilizce.

Tahmini anket doldurma süresi: 30-40 dakika.

Son katılım tarihi: 15 Şubat 2016.

Katılım için: survey@urbangovernance.net adresine katılmak istediğinizi bildiren bir e-mail göndermeniz yeterli.