AnasayfaGenelTeknoloji

Sokak Hayvanları, SemtPati Projesi ile Artık Güvende!

Sokak Hayvanları, SemtPati Projesi ile Artık Güvende!

SemtPati Projesi’nde sona ulaşıldı! Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç arasında yapılan imza töreni ile birlikte SemtPati Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. 

Tüm Türkiye’de sokak hayvanları ile sevgi, uyum ve güven içinde birlikte yaşayabileceğimiz bir mahalle kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Mahallede Ortak Yaşam Projesi kapsamında hayata geçirilen SemtPati mobil uygulaması İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri iş birliğinde hayata geçirildi. Akıllı kentler ve yerel yönetimler, vatandaş katılımını ve gönüllülük ile doğrudan ilgili olan proje ile sokak hayvanları artık güvende olacak!

Proje yönetimi, saha ve içerik danışmanlığı IDEMA Uluslararası Kalkınma ve Yönetimi tarafından yapılan SemtPati Projesi mobil uygulaması,  pilot olarak İstanbul’un Eyüpsultan İlçesi Göktürk Mahallesi’nde uygulanmaya başladı. Veri temelli hareket eden, bireysel çabayı ortaklaştıran  ve ön yargıları ortadan kaldıran bir topluluk yaratmayı amaçlayan SemtPati uygulaması ile sokak hayvanlarının mahalledeki gönüllü bireyler ve veterinerler tarafından sağlık, bakım ve sevgi ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Proje kapsamında hazırlanan SemtPati Rehber ile sokak hayvanlarıyla beraber uyum, sevgi ve güven içinde yaşanacak örnek mahalleler oluşturulmasını amaçlanıyor. Rehber, proje çıktılarının tüm mahallelerde yaygınlaştırılması için bir yol haritası sunuyor. 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0