Anasayfaİklim DeğişikliğiYenilenebilir Enerji

“Sosyal Fayda Zirvesi” 27-28 Eylül New York

“Sosyal Fayda Zirvesi”   27-28 Eylül New York

Sosyal Fayda Zirvesi 27-28 Eylül 2015 tarihlerinde New York’ta gerçekleşti.

Sosyal Fayda Zirvesi, teknolojinin ve yeni medyanın sosyal fayda inisiyatifleri üzerindeki etkisini gözlemlemek üzere yapılan uluslararası etkinlikler serisi olarak dikkat çekmektedir. Zirve bu yıl 27-28 Eylül tarihlerinde New York’ta büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Sosyal Fayda Zirvesi için dünyanın farklı bölgelerinden New York’a gelen liderler, sivil toplum aktivistleri ve özel sektör temsilcileri günümüzde büyük önem taşıyan konuları masaya yatırarak bu konular üzerinde çözüm arayışında bulundular.

Katılımcılar, özellikle zirvenin bu yılki teması olan “#2030NOW” ekseninde fikir paylaşımında bulundular ve 2030 yılına giderken dünyayı nelerin beklediği üzerine yoğunlaştılar.

New York’ta gerçekleşen zirvede Birleşmişler Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ünlü aktirist Charlize Theron, Unilever Genel Müdürü Paul Polman, Greenpace Genel Direktörü Kuml Naldoo, BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı Amina Mohammed, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Yöneticisi Helen Clark ve bir çok önemli isim zirvenin bu yılki konuşmacıları arasında yer aldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Yöneticisi Helen Clark zirvede yaptığı açıklamada şu noktaların altını çizdi: “Tüm bu yapılanların huzurlu toplumlar için olduğunu söylemek durumundayız. Çünkü, sosyal fayda sağlamadan sürdürülebilir kalkınmadan bahsetmek temelsiz bir durum oluşturuyor. Ayrıca, tüm vatandaşların kendi ülkelerindeki hesap verebilirlik mekanizmaları konusunda adımlar atması gerektiğini düşünüyorum ve bunun gibi konularda yapılacak savunulucuğun da sosyal medya kanallarıyla gerçekleştirilmesinin oldukça önemli olduğunu belirtmek istiyorum.”

Zirvenin bir başka dikkat çeken konuşmacısı Greenpace Uluslararası Direktörü Kumi Naldoo ise sunumunda yenilebilir enerjinin önemine vurgu yaparak:  “Tüm enerji ihtiyacımızı temiz bir yenilenebilir enerji ile karşılamak mümkün, günümüzde  1.6 milyar insanın elektrik ampülüne bile erişimi bulunmuyor. Bizim iddiamız temiz enerji ile bu mümkün, temiz enerji beraberinde 20 milyondan fazla istihdam fırsatı da getiriyor. Aynı zamanda iklim değişikliği krizini sosyal ve ekonomik anlamda bir fırsata dönüştürmek bizim elimizde.” açıklamasında bulundu.

 

Helen Clark’ın konuşması için tıklayınız.

Kumi Naldoo’ nun konuşması için tıklayınız.