AnasayfaGirişimcilik

Sosyal Girişim Sektörü Araştırması Türkiye’de başladı!

Sosyal Girişim Sektörü Araştırması Türkiye’de başladı!

Birleşik Krallık’ın diğer ülkeler ile eğitim ve kültürel ilişkilerini yürüten uluslararası bir kuruluş olan British Council; sosyal girişim sektöründe kapasite geliştirme, ağlar oluşturma ve sosyal yatırımların gelişebileceği ekosistemleri desteklemeye yönelik olarak 6 kıta ve 100’den farklı ülkede fırsatlar yaratıyor.

British Council, 2009 yılından bu yana ise 4 kıta ve 31 ülkede yürüttüğü “Global Sosyal Girişim Programı” çerçevesinde 16 ülkede tamamladığı sosyal girişim sektörü araştırmasını şimdi de Türkiye’de başlattı.

TED Üniversitesi’nin Sosyal İnovasyon Merkezi olan “İstasyonTEDÜ” liderliğinde; Ashoka Türkiye, Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, Mikado ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ortaklığında yürütülecek olan araştırmaya danışman olarak Social Enterprise UK katkı sağlayacak.

Gelecekteki çalışmalar ve politika önerileri için veri sağlayacak olması, sosyal girişim faaliyetlerinin gelişimini ölçmek için baz oluşturacak olması gibi birçok nedenden dolayı, bu araştırma Türkiye sosyal girişim sektörü açısından büyük önem taşıyor.

Sağlanan bilgiler anonimleştirilerek sadece akademik amaçlı kullanılacaktır. Sonuç raporu tüm kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ortalama 15 dakika süren bu ankete katılım sağlamak için lütfen tıklayınız.

Kaynak