AnasayfaSürdürülebilirlikKüresel Isınma

Sürdürülebilir Yemek Yarışması ‘#recipe4change’

Sürdürülebilir Yemek Yarışması ‘#recipe4change’

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Fonu (Sustainable Development Goals Fund), pişirdiğimiz yemeklerin dünyamızı nasıl etkilediğine dikkat çekmek için yeni bir kampanya başlattı.

Paris İklim Anlaşması’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte küresel sıcaklığın 2 derece ile sınırlandırılması planlanırken, bu yarışma ile pişirilen yemeklerin küresel sıcaklığa etkisinin yanı sıra gıda güvenliği açısından da farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

İklim değişikliğiyle mücadelenin mutfakta başladığına dikkat çeken Birlemiş Milletler, Recipe4Change (Değişim İçin Yemek Tarifi) yarışması ile daha sağlıklı bir yaşam vaat ediyor. Kampanya boyunca her ay en iyi sürdürülebilir yemek tarifini paylaşan kişiler, dünyaca ünlü şeflerden Roca Kardeşler’le birlikte El Celler de Can Roca Restorantı’nda yemek yapma hakkı kazanacak.

Yarışmanın temel amacı dünyadaki gıda güvenliğinin ve sağlıklı beslenmenin sürdürülebilirliğini sağlamak. İşte bu yüzden sisteme girdiğiniz her tarif, Küresel Sürdürülebilirlik Hedefleri Yemek Programı’na katkı sağlayacak. Yani girilen her sürdürülebilir yemek tarifi, dünya üzerindeki insanların çoğunun gıda güvenliğini etkileyecek.

Yarışmaya hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu