AnasayfaEkonomik KalkınmaKalkınma Gündemi

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Türkiye yer alan yatırım fırsatlarını küresel çapta iş ve yatırım sektörüne tanıtma amacı taşıyan ve Türkiye’ye yapılacak olan yatırımlar için destek hizmetleri ve danışmanlık rolü üstlenen tek resmi kuruluştur.

TYDTA, ulusal, bölgesel ve yerel ölçekteki tüm yatırım fırsatlarını tanıtma ve değerlendirme süreçlerinde ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlar, aynı zamanda uluslar arası yatırımcılara yönelik bir danışmalık referansı noktası olarak hizmet vermektedir.

ABD, Almanya, Çin, Fransa, Hindistan, İngiltere, İspanya, Japonya, Kanada, Rusya Federasyonu ve Suudi Arabistan danışmanlarıyla faaliyet gösteren TYDTA, yabancı yatırımcıları “tek-durak-hizmet” anlayışı ile karşılamakta, geniş hizmet çerçevesi içinde yatırımcıların Türkiye’deki ticari faaliyetlerinden en yüksek düzeyde yarar sağlamalarını kolaylaştırmaktadır.

TYDTA, internet sitesinde yer alan uygulamalar ile ilgili yatırımcıların sistemde bulunan ülkeler ve ülkelerin ekonomik, ticari, coğrafi verileri arasında karşılaştırmalar yaparak çeşitli konular hakkında fikir sahibi olmasını hatta karar verme noktasında etkili olan bir yönlendirme hizmetini de sunmaktadır.

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı internet sitesini ziyaret etmek için tıklayınız.