Anasayfaİnsani YardımGıda

Türk Hava Yolları, Somali’ye 2 milyon dolarlık yardım götürecek

Türk Hava Yolları, Somali’ye 2 milyon dolarlık yardım götürecek

Türk Hava Yolları, sosyal medya fenomeni Jerome Jarre tarafından başlatılan bir kampanya kapsamında, Somali’ye 2 milyon dolarlık gıda ve su yardımını götürecek.

jerome-jarre-ucakSosyal medya fenomeni Jerome Jarre’nin geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden çektiği bir videoyu #TurkishAirlinesHelpSomalia (Türk Hava Yolları, Somali’ye Yardım Et) etiketiyle yayımlamasının ardından tüm dünyanın dikkati Somali’de yaşanan kıtlık problemine çekildi.

Videoda Somali’deki bir gönüllünün 6 yaşındaki bir kız çocuğunun su bulmak için annesiyle birlikte 90 kilometre yürüdükten sonra su kaybı yüzünden ölümüne tanıklık ettiğini anlattığı bir olaydan bahsetti.

Ardından Jarre, Türk Hava Yolları’nın Mogadişu’ya uçuşu bulunan tek uluslararası havayolu olduğunun farkına varmasıyla birlikte, Somali’ye su ve gıda yardımı göndermesi için #TurkishAirlinesHelpSomalia etiketiyle hava yolları şirketine çağrıda bulundu.

Kısa süre sonra, Juanpa Zurita, Colin Kaepernick ve ünlü Hollywood oyuncusu Ben Stiller gibi pek çok ünlünün de de kampanyaya destek verdikleri videolarını paylaşmalarıyla birlikte tüm dünyanın dikkati Somali’de yaşanan problemlere çekildi.

Bugün Somali’de yaşanan kuraklık dolayısıyla milyonlarca insan açlıkla mücadele ediyor, bu yüzden acil yardıma ihtiyaç duyan Somalililer için tüm dünyada yankı bulan bu kampanya bir umut oldu.

world_10_temp-1310451916-4e1be8cc-620x348

Dünya genelinde büyük bir ses bulan kampanya, 2012 yılından bu yana Somali, Mogadişu Havaalanı’na seferler düzenleyen Türk Hava Yolları’nın da dikkatini çekti. Bunun üzerine Türk Hava Yolları, uçağının 60 ton gıda değerinde gıda yardımı ile 27 Mart’ta Somali’ye götüreceğini duyurdu.

17495699_1627733153933953_261841733_n

Türk Hava Yolları uçaklarında Somali’ye gıda yardımı gönderme kampanyası için hedeflenen 1 milyon dolara, kitle fonlama sitesi olan GoFundMe’de  24 saatten kısa bir sürede ulaşıldı.

Kaynak