AnasayfaGençKırsal Kalkınma

Türkiye Kalkınma Vakfı, Yüksek Lisans Öğrencilerine Burs İmkanı Sunuyor!

Türkiye Kalkınma Vakfı, Yüksek Lisans Öğrencilerine Burs İmkanı Sunuyor!

Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV), yüksek lisans öğrencilerine kırsal kalkınma alanında burs imkanı tanıyacak. 

Türkiye Kalkınma Vakfı, Yüksek Lisans Öğrencilerine Burs İmkanı Sunuyor!

Kırsal kalkınma alanında yüksek lisans tezi yapan öğrencilere iki sömestr boyunca, 400 TL/ay karşılıksız verilecek burslar için bursiyer adaylarından beklenen ön koşullar aşağıda listelenmiştir;

1. T.C. vatandaşı olmak ve yüksek lisans eğitiminin “tez aşamasına” gelmiş olmak,

2. Herhangi bir kurum veya kuruluştan burs almıyor olmak, tam zamanlı çalışmıyor olmak ve maddi desteğe ihtiyacı bulunmak.

Başvuru için son tarih; 17 Ekim 2019, Saat: 17:30 olarak belirlenmiştir. Başvurularla ilgili ilk sonuçlar, en geç 25 Ekim 2019 tarihinde başvuranın kişisel mail adresine bildirilecektir.

1969 yılında resmen kurulan TKV, resmi kuruluşundan iki yıl öncesinin de dahil edilmesiyle birlikte “52 yıllık” bir süreçte kırsal alana yönelik birçok çalışmayı başarıyla sürdürmüştür. İlk çalışmasına, 1967 yılında Tarsus’un dağ köylerinde kırsal işletme bazında küçük ölçekli olmasına karşın entegrasyonlarla hacim kazanmış gelir getirici projelerle başlamıştır. Çalışmalarını daha sonra etkinliklerle yaygınlaştırma imkanı bulmuştur.

Tez konularına ilişkin tematik alanlara, başvuru için gerekli belgelere ve ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.