AnasayfaKültür - SanatKültürel Kalkınma

Türkiye Tasarım Haftası 19-23 Ekim

Türkiye Tasarım Haftası 19-23 Ekim

İlk kez gerçekleştirilecek Türkiye Tasarım Haftası, 19-23 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenleniyor.

Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Türkiye Tasarım Haftası, 19-23 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde düzenlenecek olan hafta; moda, endüstriyel tasarım ve görsel iletişimin önde gelen isimlerini ağırlayacak, ulusal ve uluslararası sergilere-özellikle de bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Design Turkey ödüllerine-, tasarım okulları ve tasarımla ilgilenen birçok katılımcıya ev sahipliği yapacak. Beş gün boyunca ayrıca; konuşmalar, paneller, atölye çalışmaları ve şehrin çeşitli mekanlarında sergi ve enstalasyonlar yapılacak.

Başlıca katılımcı tasarımcılar; Pınar&Viola markası kurucuların Pınar Demirdağ (IKEA), ünlü mimar Zaha Hadid ile çalışmış olan Daniel Widrig, Finlandiyalı ayakkabı tasarımcısı Minna Parikka, İstanbul Moda Akademisi’nden Ece Ege, Viyana merkezli sanatçı Patrick Rampelotto, Milano’nun tasarım ve sanat müzesi Triennale di Milan Direktörü Andrea Cancellato, tasarım ve teknolojiyi buluşturan Denisson Bertram, 360 Inspiration’ın kurucusu ve trend direktörü Zuzanna Skalska, Corum saatleri veliahtı Anthony Bannwart, tasarım firması Cube’un kurucusu Tim Fletcher, Yamaha’nın tasarımcısı Yaroslav Yakovlev, Toshiba Tasarım Merkezi ürün tasarımcısı Dr. Yasuko Takayama, Panasonic Corporation’da çalışmış ve Gen Suzuki Studio kurucusu Gen Suzuki olacak.