AnasayfaGenelSürdürülebilir Kalkınma

Türkiye ve UNDP Küresel Hedefleri gerçekleştirmeye yönelik çabalarını sürdüreceklerini bir kez daha teyid ettiler

Türkiye ve UNDP Küresel Hedefleri gerçekleştirmeye yönelik çabalarını sürdüreceklerini bir kez daha teyid ettiler

UNDP ve T.C. Hükümeti; Doğu Avrupa, Orta Asya ve En Az Gelişmiş Ülkelerde ülke düzeyinde işbirliklerini artırmayı kararlaştırdılar.

Ortaklar 2015 yılında Kosova, Özbekistan, Gürcistan ve Komorlar’da geçim imkanları, beceri eğitimi ve toplumsal dayanıklılığı destekleyen bir dizi program başlatmışlardı. 2017 yılında ise, Türkiye’nin Resmi Kalkınma Yardımı sağlayıcısı olarak odaklandığı alanları kapsayacak şekilde, yeni ve çok daha iddialı ülke düzeyinde kalkınma inisiyatifleri programı başlatılacak.

Türkiye, UNDP’nin Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesel programının temel destekçilerinden biri; Türkiye’nin yaptığı 15 milyon USD’lik katkı, bölgede büyüme, yönetişim ve dayanıklılığın artmasına katkıda bulunuyor.

Küresel düzeyde ise UNDP, Dünya İnsani Zirvesi (23-24 Mayıs 2016) ve BM En Az Gelişmiş Ülkeler Dördüncü Konferansı (EAGÜ-IV; 27-29 Mayıs 2016) dahil olmak üzere, bir dizi küresel zirve diyalog konusunda T.C. Hükümeti ile işbirliği yaptı.

UNDP ve Galatasaray Spor Klübü el ele

Bunlara ek olarak, UNDP ve Galatasaray Spor Kulübü, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH’ler) hakkında farkındalığı artırmak ve futbolun birleştirici gücünü kullanarak Türkiye’de ve dünyada yoksulluğun sona erdirilmesi için insanlara ilham vermek üzere 2016 yılından beri güç birliği yapıyorlar.

Türkiye, Kalkınma Yardımları Komitesi (DAC) üyesi olmayan ülkeler arasında UNDP’nin temel kaynaklarına en yüksek katkıyı sağlayan ülke. Türkiye’nin katkıları, UNDP’nin dünya genelinde kalkınma sorunlarına müdahale edebilmesini, en dezavantajlı toplumların ihtiyaç duydukları kritik desteği alabilmelerini sağlıyor. Türkiye, 3 milyon USD tutarındaki katkısıyla, 2016 yılında UNDP’nin temel katkı sağlayıcıları arasında 20nci sırada yer aldı.