AnasayfaFonlar

Ufuk 2020’de Türkiye ve TÜBİTAK Ufuk 2020 Destek

Ufuk 2020’de Türkiye ve TÜBİTAK Ufuk 2020 Destek

Ufuk 2020’de Türkiye (Turkey in Horizon 2020) Proje başlangıç toplantısı ve ilk Bilgi Çoğaltıcıları Çalıştayı 28 Ocak 2016 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği Ufuk 2020 programına katılımının güçlendirilmesi amacıyla desteklenen projenin açılış toplantısına Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite, özel sektör, teknoloji transfer ofisi, kalkınma ajansı ve birlik temsilcisi katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ufuk 2020 Türkiye Ulusal Koordinatörü Hakan Karataş, Türkiye’nin çerçeve programlarına katılım performansını değerlendirerek; 2020 yılına kadar sürecek olan Ufuk 2020 programına başta özel sektör olmak üzere tüm paydaşların katılımını teşvik etmek üzere TÜBİTAK tarafından verilen desteklerle ilgili bilgi aktardı.

Verilen bilgiye göre, yurt dışında gerçekleştirilecek proje pazarları, bilgi günleri, konsorsiyum toplantıları ve TÜBİTAK tarafından uygun görülebilecek diğer toplantılara ve etkinliklere katılmak isteyen paydaşların ulaşım, konaklama, şehir içi ulaşım, yurt dışı çıkış harcı ve eğer var ise toplantı katılım bedeli TÜBİTAK tarafından Seyahat Desteği kapsamında karşılanıyor.

TÜBİTAK’ın teşvik mekanizmaları proje hazırlık aşamasında danışmanlık almak isteyen proje gruplarına ve bireysel araştırmacılara destek vermeyi de kapsıyor. Ufuk 2020’ye başvuru aşamasında proje yazma sunma eğitimi katılımı, proje yazdırma desteği ve proje ön-değerlendirme desteği giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanıyor.

Ufuk 2020’ye proje başvurusunda bulunan ancak yüksek puan almasına rağmen desteklenmeyen projelere TÜBİTAK tarafından Eşik Üstü Ödülü veriliyor. Projesi desteklenen başarılı kuruluşlara ise Başarı Ödülü yine TÜBİTAK tarafından teşvik amaçlı oluşturulmuş destek mekanizmaları arasında yer alıyor.

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları’ndan tüm paydaşlar yararlanabiliyor. Desteklerle ilgili kapsamlı bilgi http://www.h2020.org.tr/tr/content/h2020-destek-ve-odul-programlari adresinde yer alıyor.

TÜBİTAK tarafından oluşturulan destek mekanizmaları ve Ufuk 2020’de Türkiye Projesi `Türkiye Araştırma Alanı’nın Avrupa Araştırma Alanıyla entegrasyonunu` hedefliyor.

Ufuk 2020’de Türkiye: http://www.ufuk2020.com/

TÜBİTAK UFUK 2020 Koordinasyon Ofisi: http://www.h2020.org.tr/tr