AnasayfaTeknolojiÇocuk

UNICEF, Malavi’ye ilaç ulaştırmak için droneları kullanıyor

UNICEF, Malavi’ye ilaç ulaştırmak için droneları kullanıyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF ve Malavi hükümeti, merkeze uzaktaki köylere gerekli ilaç ve sıhhi malzemelerin dronelar yoluyla dağıtıldığı yeni bir uygulamayı deniyor.

01-30-2015Malawi_Floods

Malavi’de  2014 yılından bu yana HIV ile ilgili hastalıklardan dolayı 10.000 çocuğun öldüğü belirtildi.

HIV virüsü özellikle doğum sırasında anne emzirirken çocuğa bulaşabilen bir hastalık ama genellikle ilaçların etkisiyle biraz olsun durdurulabiliyor. Ancak Malavi’de gençlerin çok azı bu tedaviye erişime imkanına sahip çünkü ülkenin yetersiz sağlık merkezi sayısı ve lojistik engelleri yüzünden ülkede can kurtarıcı hizmetlerin verilmesi uzun sürüyor.

Tüm bu sıkıntılarla baş etmek için UNICEF ve yenilikçi ortakları, insansız hava araçlarının bir çözüm olabileceğine inanıyor. Bu kapsamda UNICEF’in insani yardım için insansız hava aracı olan droneları, bebekler için HIV testini hızlandırmanın bir yolu olarak klinik laboratuvardan kan örnekleri almak için kullanmaya başladı. UNICEF, bu davanın başarısının ardından, Malawi hükümeti ile birlikte başkent Lilongwe’nin dışında bir test koridoru açmayı planladığını da açıkladı.

Kaynak