AnasayfaİnovasyonTeknoloji

Vitra ve Panasonic, “Vitrin Televizyon” için bir araya geldi!

Vitra ve Panasonic, “Vitrin Televizyon” için bir araya geldi!

Vitra, Panasonic ve tasarımcı Daniel Bybakken, “Vitrine” adını verdikleri televizyonu üretmek için bir araya geldi. Vitra’nın Salone del Mobile mobilya fuarındaki standında sergilenen minimalist Vitrine, İsviçre asıllı şirketin inovasyon kolu ile Panasonic Design arasındaki iki yıllık bir araştırma ve geliştirme iş birliğinin sonucu olarak ortaya çıktı.

Prototipi oluşturulan TV, basit bir ahşap çerçeveden oluşuyor ve cam bir levhaya benziyor. Sadece açıldığı zaman, camın aslında bir OLED ekran olduğu anlaşılıyor. Ayrıca tüm elektronik parçalar bu ahşap çerçevede gizlenmiş durumda bulunuyor. “Görünmez” olan bu yaklaşım, teknolojinin insanların yaşamlarına hükmetmek yerine arka plana uyum sağlamasını amaçlıyor.

Panasonic’in tasarımcısı Michael Shadovitz “Vitrine, pasif bir nesneden canlı ve dinamik bir elemana, izlenmesi gereken bir şeyden görülmesi gerekene dönüşüyor.” ifadelerini kullandı.

Panasonic’in ürünü pazarlamak için şimdilik bir planı olmadığı belirtiliyor. Vitrine, şu anda Panasonic’in Tokyo’da bulunan sergi alanında yer alıyor.

Kaynak