AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİnovasyon

Vücut Sıcaklığıyla Cep Telefonlarını Şarj Etmek Artık Mümkün

Vücut Sıcaklığıyla Cep Telefonlarını Şarj Etmek Artık Mümkün

Cep telefonları için yeni bir dönem başlatacak olan buluş sayesinde, vücuda yerleştirilen termoelektrik jeneratörler ile cihazlarımızı kolaylıkla şarj edebileceğiz.

Enerji tasarrufu sağlamak ve yeni batarya yöntemleri geliştirmek günümüz teknolojisinin önemli bir odak noktası. North Carolina Üniversite’si araştırmacılarının bu kapsamda yaptığı son yaptığı çalışmalar sonucunda, vücut ısısından enerji üreterek cihaz bataryalarını doldurmaya yarayan bir sistem geliştirildi. Giyilebilir teknoloji kapsamında tasarlanan termoelektrik jeneratörler içerisinde kullanılan bileşenler sayesinde vücut ısısından maksimum düzeyde yararlanarak elektrikli cihazlara batarya enerjisi sağlayacak.

Polimer tabakanın üzerindeki termal iletken malzemeler sayesinde vücut, ısıyı tutacak ve hafif bir yapıda olan termoelektrik jeneratörler 20 mikro watt sıcaklığa kadar olan ısı alıcılarının 20 kat daha fazla enerji üretmesine katkı sağlayacak. Bu teknolojinin henüz tabletler ve akıllı telefonlar üzerinde yaygın bir şekilde kullanımı mümkün değil ama teknolojinin geliştirilmesiyle herkesin kendi vücut ısısı sayesinde cihazlarını şarj etmesi sağlanacak.