AnasayfaEğitimTeknoloji ve Kalkınma

Yarını Kodlayanlar Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Yarını Kodlayanlar Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığıyla gerçekleştirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinin gönüllü eğitmenleri aranıyor. Siz de bu eğitmenlerden biri olmak istiyorsanız 17 – 20 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitici eğitimine başvurabilirsiniz.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak için Yarını Kodlayanlar projesinde bir araya geldi. “Yarını Kodlayanlar” projesindeki eğitimler ile sadece “teknoloji tüketen değil”, aynı zamanda “teknoloji üreten” bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 

Yarını Kodlayanlar Projesi kapsamında Türkiye’nin 30 ilinde gönüllü eğitmenler iş birliğinde 7-14 yaş arasındaki çocuklara, 4 saat boyunca MIT tarafından geliştirile “Scratch” programlama dili eğitimleri verilmektedir. Böylece çocukların yaratıcı düşünme becerileri geliştirmelerini,  algoritmaya ve kodlamaya giriş yapmaları sağlanmaktadır.

Proje İlleri: İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Edirne, Bursa, Manisa, Afyon, Denizli, İzmir, Aydın, Antalya, Mersin, Adana, Samsun, Trabzon, Düzce, Rize, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Gaziantep, Kars, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir, Sivas, ve Kıbrıs.

Proje Eğitmen Eğitimi 17 – 20 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Katılımcıların yol, konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.

Son başvuru tarihi: 10 Ağustos 2017

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak