AnasayfaSosyal Kalkınma

Yaşam Süremiz En Yüksek Seviyesine Mi Ulaştı?

Yaşam Süremiz En Yüksek Seviyesine Mi Ulaştı?

ABD’nin “Einstein” Ünisersitesi’nden bir grup araştırmacı, beklenen yaşam süresinin en yüksek seviyeye ulaşmış olabileceğini duyurdu.

New York’un Albert Einstein Tıp Üniversitesi’nden (Albert Einstein College of Medicine – Einstein) bir grup araştırmacı, insanın beklenen en yüksek yaşam süresi seviyesine ulaşmış olabileceğini ortaya koydu. Araştırmanın yürütücüsü, göz hekimi ve optik bilimler profesörü Dr. Jan Vijg, yaşam süresinin daha fazla uzatılamayacağını açıkladı.

International Database on Longevity’den (Uluslararası Uzun Ömür Veritabanı) alınan, kırktan fazla ülkenin beklenen yaşam süresi verileri ve en yüksek ölüm yaşı verileri incelenerek yapılan araştırmada; insanın beklenen en yüksek yaşam süresinin 115 yaş civarı olduğu, bunun limitinin ise 125 olduğu tespit edildi. Beklenen yaş süresinde gelişme olsa da maksimum yaşam süresinin (125) uzatılamayacağına vurgu yapıdı.

Dr. Vijg, biyoloji kapsamında insanın elinden gelenin en iyisini gerçekleştirdiğini, en yüksek seviyeye 1990’larda ulaşıldığını iletti ve 19. yüzyıldan beri beklenen yaşam süresinin; sağlık, beslenme, çevre ve benzeri faktörler sayesinde hep artış gösterdiğinin altını çizdi. Bu kapsamda, rekorun 122 yaşında 1997 yılında ölen Fransız Jeanne Clement’a ait olduğu bildirildi.