AnasayfaKültür - Sanat

Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi

Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi

Yeni Avrupa Bauhaus, sanat, kültür, sosyal içerme, bilim ve teknoloji arasındaki kesişme noktasında yer alan, gelecekteki yaşam biçimlerini tasarlamak için bir karşılaşma alanı oluşturan yaratıcı ve disiplinler arası bir girişimdir. Bu girişim, Avrupa Yeşil Anlaşmasını yaşam alanlarımıza getiriyor. Akıllarımız ve ruhlarımız için sürdürülebilir, kapsayıcı ve güzel bir gelecek hayal etmek ve inşa etmek için kolektif bir çabayı destekliyor.

Güzel, farklı kültürler, disiplinler, cinsiyetler ve yaşlar arasındaki diyaloğun herkes için daha iyi bir yer hayal etme fırsatı haline geldiği kapsayıcı, erişilebilir alanlar anlamına gelir. Bu aynı zamanda, zenginliğin dağıtıldığı ve alanların uygun fiyatlı olduğu daha kapsayıcı bir ekonomiyi belirtir. Güzel demek, yapılı çevremiz ile gezegenin ekosistemleri arasında bir diyalog oluşturan sürdürülebilir çözümleri vurgular. Kaynakları yenileyen ve biyoçeşitliliği koruyan doğal döngülerden esinlenen yenileyici yaklaşımları gerçekleştirmeyi amaçlar.

Güzel, yaratıcılık, sanat ve kültürden esinlenen, maddi boyutumuzun ötesindeki ihtiyaçlara cevap veren deneyimleri zenginleştirmek demektir. Birbirinden bir şeyler öğrenmek için bir fırsat olarak çeşitliliği takdir etmektir.

Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi Detayları

Yeni Avrupa Bauhaus girişimi, Avrupa Yeşil Anlaşmasını yaşam alanlarımıza bağlıyor. Tüm insanları, gözlerimiz, zihinlerimiz ve ruhlarımız için güzel olan; sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelecek hayal etmeye ve birlikte inşa etmeye çağırıyor.

Yeni Avrupa Bauhaus, yapım aşamasında yaratıcı ve disiplinler arası bir harekettir ve siz de onun bir parçası olabilirsiniz!

  • Gelecekteki birlikte yaşama biçimlerimizi tasarlamak isteyen düşünürler ve yapanlar arasında işbirliğini teşvik eden bir deney ve bağlantı platformudur.
  • Bilim ve teknoloji dünyası ile sanat ve kültür dünyası arasında bir köprüdür.
  • Bakış açımızı değiştirmeye ve yeşil ve dijital zorluklarımıza hayatlarımızı daha iyi hale getirmek için fırsatlar olarak bakmaya davettir.
  • Birlikte yaratma yoluyla karmaşık toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler bulmak için yepyeni bir yaklaşım. Girişim, kamu alımlarını etkilemek de dahil olmak üzere yeni yaşama ve inşa etme yolları etrafında düşüncelerimizi, davranışlarımızı ve pazarlarımızı şekillendirmeyi amaçlamaktadır.

Yeni Avrupa Bauhaus’u:

  • Vatandaşları, uzmanları, işletmeleri ve kurumları bir araya getirin ve yarının yaşam alanlarını daha uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirme konusunda konuşmaları kolaylaştıracaktır.
  • Tasarımcılar, mimarlar, mühendisler, bilim adamları, öğrenciler ve yaratıcı beyinleri Avrupa ve ötesinde sürdürülebilir yaşamı yeniden hayal etmek için disiplinler arasında seferber edecektir.
  • Yaşam deneyimimizin kalitesini iyileştirmeye çalışır. Günlük hayatımızda konfor ve çekicilik ihtiyacından ödün vermeden malzemelerin sadeliğinin, işlevselliğinin ve döngüselliğinin değerini vurgulayacaktır.
  • Yenilikçi fikirlere ve ürünlere geçici teklif çağrıları ve Çok Yıllı Mali Çerçeveye dahil edilen eşgüdümlü programlar yoluyla mali destek sağlayacaktır.

Kaynak: Europa.eu

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: