AnasayfaYenilenebilir EnerjiKarbon Piyasaları

Yenilenebilir Enerji’de Üçlü Burgu Modeli

Yenilenebilir Enerji’de Üçlü Burgu Modeli

Yenilenebilir enerji modellerine her geçen gün yenisi ekleniyor.

İspanya’da bulunan Gijon Bilim ve Teknoloji Parkı yenilenebilir enerji alanında devlet, sanayi ve araştırma enstitülerini bir araya getirerek önemli adımlar atıyor. Avrupa Birliği’nin Avrupa Akıllı Enerji Programı tarafından desteklenen Gijon’un üçlü burgu modelinin (devlet, sanayi ve araştırma enstitüleri) önümüzde dönemde dünyanın farklı ülkelerinde ses getireceği düşünülüyor.

 

Gijon Kent Konseyi, çalışmalarını Gijon Teknoloji Parkı ile ortaklaşa yürüterek sürdürüyor. Teknoloji Parkı ise; şirketler ve araştırma enstitüleri için yaptıkları çalışmaların neticesinde ortaya çıkan bulguları somut bir ürüne ya da hizmete çevirmeleri için uygun bir ortam yaratıyor.

 

Proje kapsamında İspanya’da bulunan Oviedo Üniversitesi “enerji kümeleri, çevre ve iklim değişikliği” adlı program ile İspanya’nın kuzey bölgesi olan Asturias’da bulunan enstitülerin ve şirketlerin bir arada çalışması sağlıyor. Bu sayede yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi,  temiz ulaşım ve enerji depolama ve iklim değişikliği üzerinde birlikte çalışma olanağı sunuluyor.

 

İşbirliğinden çıkan somut projeler kapsamında üretilen yenilenebilir enerji, Oviedo Üniversitesi’nin öğrenci dinlenme evinin ve araştırma binasının ısıtma işlemlerinde kullanılıyor.

 

Daha fazla bilgi için tıklayınız.