AnasayfaİnovasyonYenilenebilir Enerji

Yenilikçi iş modelleri, yeşil devrimin gelişmesine yardımcı oluyor!

Yenilikçi iş modelleri, yeşil devrimin gelişmesine yardımcı oluyor!

Eski bir İsviçre Hava Kuvvetleri Savaş Uçağı Pilotu olan Bertrand Piccard, dünyanın etrafını güneş enerjisiyle çalışan bir uçakla dolaşmayı önermişti. Önde gelen havacılık uzmanları, ona bunun boş bir hayal olduğunu söylemişlerdi. Günümüz mühendisleri ise Piccard’ın ihtiyaç duyduğu yakıtsız uçağı inşa edebileceklerini belittiler.

Piccard ve ortağı André Borschberg, 2016 yılında dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan uçağı “Solar Impulse” ile Abu Dabi’ye indiklerinde isimlerini zaten tarihe altın harflerle kazımışlardı.

Daha gelişmiş tasarımlar için tersane üreticilerine ilham veren Piccard, eski düşünce tarzlarından uzak durması ve dünyayı farklı bir bakış açısıyla gören uzmanlarla ittifak kurması gerektiğini anlamıştı. Bu nedenle Piccard, Solar Impulse Vakfı’nı şekillendirmek için çevreyi faydalı bir şekilde koruyabilecek 1000 iş fikri belirleme girişimi vizyonunu  kullanıyor. Piccard’ın kuruluşu; şimdiye kadar karbondioksit emisyonlarını azaltıp doğal kaynakları korurken, iş alanları yaratan ve kâr üreten 200’den fazla çözümü belgelerle bizlere sundu.

Kaynak