AnasayfaSosyal KalkınmaKalkınma Gündemi

Yoksulluk Hakkında Yanılıyor Muyuz?

Yoksulluk Hakkında Yanılıyor Muyuz?

Dünya Bankası tarafından yapılan araştırmalar, zengin ya da yoksul çoğu insanın yoksulluk hakkında yanıldığını ortaya koydu.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) 2030 kapsamında Dünya Bankası (DB) tarafından yapılan araştırmalar, zengin veya yoksul birçok insanın küresel yoksulluk hakkında yanıldığını gösterdi.

Tüm ülkelerde yoksulluk oranının (günlük 1.90 dolar sınırı temel alınarak) 1990 yılından beri düştüğünü ve küresel politikaların bu oranı daha da düşürmek konusunda uzlaştığını ortaya koyan araştırmaya göre; 2014 yılında Amerikalıların yüzde 84’ünün küresel aşırı yoksulluk oranındaki azalmadan haberi yok, tersine bu oranın artmış olduğunu düşünüyor. Ayrıca, Amerikalıların yüzde 68’i küresel yoksulluğun bitirilebileceğine inanmıyor. Son yirmi yılda yoksulluğun azaldığına en fazla inanan ülke ise %50 oranında Çin; bunu %27 ile Hindistan, %16 ile Endonezya ve %8’er oranla Almanya ve ABD izliyor.

1990 yılında 1.850 milyon kişi yoksulluk sınırındayken, bu sayı 2005 yılında 1.328’e, 2013 yılında ise 767 milyona gerilemiş bulunuyor.

Araştırma göre ayrıca, günümüzün en büyük sorununun sosyal medya bağımlılığı olduğunu belirtti.

Kaynak

Haber: Selin Belce