AnasayfaEkonomik KalkınmaSosyal Kalkınma

Zor Zamanlarda Yaşamak: Avrupalılar Avrupa’nın Yaşam Kalitesi Hakkında Ne Düşünüyor?

Zor Zamanlarda Yaşamak: Avrupalılar Avrupa’nın Yaşam Kalitesi Hakkında Ne Düşünüyor?

Cenevre Üniversitesi’nin Avrupa ülkelerinde vatandaşların ekonomik krizlere ve bu krizlerin sosyal ve politik sonuçlarına yaklaşımlarını ölçmek için yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre Avrupalılar İşviçre’yi Avrupa’daki yaşam kalitesi en yüksek ülke olarak görüyor.

Cenevre Üniversitesi, Avrupa vatandaşlarının Avrupa’daki yaşam kalitesi ve koşullarını ekonomik, yoksulluk, eğitim, işsizlik, sağlık, istikrar, çocuk bakımı kriterleri üzerinden değerlendirdiği bir araştırma yaptı. Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Polonya ve Yunanistan olmak üzere 9 Avrupa ülkesinde yürütülen araştırma sonucuna göre Avrupalılar İsviçre’yi Avrupa kıtasındaki yaşam kalitesi en yüksek ülke olarak görüyor.

Untitledd

Araştırma sonuçlarında dikkat çeken nokta ise standartların en yüksek olarak görüldüğü Avupa ülkesi İsviçre’nin Avrupa Birliği’nde yer almayışı. Vergi cenneti olarak bilinen İsviçre dünyanın en zengin 10 ülkesi arasında. Dünyanın en zengin kişilerinin ve kurumlarının banka hesaplarının da İsviçre’de bulunmasından dolayı İsviçre dünyanın yatırım cenneti olarak da kabul ediliyor.

Araştırmada yaşam kalitesi en düşük olarak görülen ülke ise Yunanistan. 2010’dan beri yürürlüğe soktuğu 3 kurtarma paketine rağmen Yunanistan Avrupa’nın en yüksek işsizlik oranına sahip. Yine de Yunanistan vatandaşları ebeveynlerinden daha iyi yaşam standartlarına sahip olduklarını düşünüyor.

Araştırma raporu için bu bağlantıya bakabilirsiniz.