AnasayfaKalkınma Gündemiİnsani Yardım

1 Paket = 1 Hayat Kurtaran Aşı

2006 yılında UNICEF ve Prima tarafından başlatılan “1 Paket= Hayat Kurtaran 1 Aşı” kampanyası (1 pack = 1 vaccine) dünyadaki tüm çocuklara bir umut kaynağı oldu.

“1 Paket= Hayat Kurtaran 1 Aşı” kampanyası ile bugüne kadar birçok anne ve bebeğe ulaşıldı.  Kampanya başlangıcından bugüne kadar toplamda 500.000 yeni doğmuş çocuk bu aşılar sayesinde kurtarıldı. 17 ülkede anne ve yenidoğan tetanosu ortadan kaldırıldı. Fakat, hala dünyanın birçok yerinde bu hastalık henüz doğmamış çocuklar için büyük bir tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Konuya ilgi duyanlar; UNICEF logolu Prima paketlerini satın alarak ya da  sosyal medya hesaplarından #1HayatDiliyoruz etiketiyle paylaşım yaparak kampanyaya destek verebilirler. Sosyal medyadan #1HayatDiliyoruz etiketi ile yapılan gönderiler karşılığında Prima, UNICEF’e 1 aşı değerinde bağışta bulunuyor.

Türkiye’de ise kampanyanın  10. yılını kutlamak ve anne/yenidoğan tetanosunu ortadan kaldırma hedefini gerçekleştirmek amacıyla  projenin iyi niyet elçisi Tuba Ünsal projenin gönüllüleri ile çalışmalara başladı.