AnasayfaKentler ve Yerel Kalkınma

8. Sürdürülebilir Kentler Avrupa Konferansı Bilbao’da Düzenlenecek

8. Sürdürülebilir Kentler Avrupa Konferansı Bilbao’da Düzenlenecek

Sürdürülebilir Kentler ve Kasabalar 8. Avrupa Konferansı “ICLEI – Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler”, Bask Hükümeti, Bizkaia İlçe Konseyi ve Bilbao Kent Konseyi tarafından 27-29 Nisan tarihlerinde Bilbao’da gerçekleşecek.

Her yıl düzenlenmekte olan Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Avrupa Konferansı birçok yerel ve bölgesel yönetimlerin temsilcilerini, Avrupa ve uluslararası enstitüleri, birçok araştırma kurumunu, işletme liderlerini ve sivil toplumu bir araya getiriyor.

Konferans, aynı zamanda Avrupa’nın geleceğini şekillendirmek için gerekli olan ve acilen eyleme geçilmesi gereken noktaları öne çıkarma açısından büyük bir önem taşıyor. 2016 yılının Nisan ayında gerçekleştirilecek olan konferansa halihazırda sürdürülebilirlik aşamasında gelişme kaydetmiş ve dönüşüm yaşamakta olan şehirlerin temsilcileri katılım sağlayarak iyi örnekler uygulamaları anlatabilme olanağı yakalayacaklar.

Böylece, konferans boyunca farklı konular masaya yatırılarak, sürdürülebilir bir yerel yönetimin özellikleri tartışmaya açılacak. Bunun yanı sıra, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Paris Zirvesi (COP21) de konferanstaki atölyeler ve çalışmalar sırasında konuşulan konular arasında yer alacak. Ayrıca, 17-20 Ekim tarihlerinde yapılacak olan HABITAT III Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı  ve Avrupa Kent Gündemi konuları da masaya yatırılacak diğer önemli konular arasında bulunuyor.

Bask Bölgesi aynı zamanda Avrupa kentlerinin dönüşüm kapasitesini de gözler önüne seren bir örnek; endüstriyel odaklılıktan modern hizmet odaklı ekonomisiyle kapsayıcı bir dönüşüm gerçekleştirdi.

8. Sürdürülebilir Kentler Avrupa Konferansına kayıt olmak için buraya tıklayınız.